12 Şub 2015

Sevgililer Günü Tartı


Sevgililer Günü'ne az bir süre kala, sevgilinize klişe bir hediye almak istemiyorsanız ve hala özel bir hediye arayışındaysanız kendi emeğinizle güzel bir tart yapmanızdan daha özel bir hediye olamaz diye düşünüyorum. Sevdiğinizi çok mutlu edecek bu tarifin yapımı da oldukça kolay. 




Sevgililer Günü denince akla kırmızı, kalp, çikolata gibi şeyler geldiğinden ben de içinde kırmızı rengi ve aşkı barındıran, bol çikolatalı ve tadına baktığında sevgilinizin aklını başından alabilecek bir tart yaptım. Sizin de hoşunuza giderse sevdiğinize yapıp, bu tarifle size tekrar aşık olmasını sağlayabilirsiniz.

Not : tarifin videosunu izleyerek , tarifin yapımı hakkında fikir edinebilirsiniz.



AHUDUDU ve BEYAZ ÇİKOLATALI TART TARİFİ (SEVGİLİLER GÜNÜ TARTI)

- 8 kişilik

Malzemeler


Tart Tabanı için
  • 110 gram tereyağı (oda sıcaklığında, 1/2 su bardağı)
  • 90 gram pudra şekeri (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta
  • 245 gram un (1 + 3/4 su bardağı)
Tart Dolgusu için 
  • 200 ml Krema (1 paket krema)
  • 240 gram beyaz çikolata
  • 100 gram ahududu (donmuş ve ya taze)
Tart Kaplalamsı için
  • 320 gram Beyaz çikolata
Yapılışı

Tart Tabanı Yapılışı
  1. Tereyağımızı mutfak robotunda kremamsı kıvama getiriyoruz.
  2. Daha  sonra  üzerine  pudra  şekerini ilave edip 1 dakika karıştırdıktan sonra,  yumurtayı da ilave edip 1 dakika daha karıştırıyoruz,  unu  ekleyip  tekrar  mutfak  robotumuzu  çalıştırıp  1-2  dakika  hamur  olana  kadar  karıştırıyoruz. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (hamuru buzdolabında 4-5 gün bozulmadan saklayabilirsiniz)
  3. Fırın 160 derecede çalıştırıyoruz.
  4. 28 santimlik bir tart kalıbı kazırlanır. Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasına koyup 32 santim çapında yuvarlak olarak açıyoruz. Hamuru açtıktan sonra yağlı kağıtları kaldırıp hamuru tart kalıbına yerleştiriyoruz, kenarlarını ve ortasını hafifçe bastırarak tart kalıbının şeklini almasını sağlıyoruz. Daha sonra tart kalıbını dışında kalan parçaları bıçakla kesip düzeltiyoruz. (Hamuru tart kalıbına koyduğumuzda hamurun bir kısmı kalıptan büyük bir kısmıda kalıba göre daha küçük olabilir, bu görüntüden korkmayın ve fazla kısımlardan kestiğiniz hamuru eksik bölümlere ekleyip düzeltin)
  5. Hamurumuzu tart kalıbına yerleştirdikten sonra tabanına çatalla delikler açıyoruz. (çatalla delikler açmamızın nedeni tart tabanın pişerken şişmesini önlemek)
  6. 25 dakika 160 derecede altın sarısı rengine gelen hamurun piştiğini anlıyoruz. Pişen tart tabanını fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Tart Dolgusunun Yapılışı
  1. 240 gram beyaz çikolatayı benmari  usulu (Küçük bir tencereye iki parmak su koyup  üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme)  eritiyoruz.
  2. Krema orta boy cam veya metal bir kaba koyulur, mikserin en hızlı devrinde 5 dakika çırpılır.
  3. Çırpılan kremaya eritilmiş çikolata ilave edilir ve 1 dakika daha en hızlı devirde çırpılır.
  4. En son ahududular ilave edilerek 1 dakika yavaş devirde çırpıldıktan sonra krema hazır olur. (Donmuş ahududu kullanıyorsanız ahududuları kullanmadan 1 saat önce derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın, ahududunun buzu çözülürken bir miktar su bırakabilir bu suyuda kremaya ilave edin)
  5. Hazır olan krema tart tabanının içine dökülür,  tabanına yayılır ve üzeri düzeltilir.
Tartın Kaplanması
  1. 320 gram beyaz çikolatayı  benmari  usulu (küçük bir tencereye iki parmak su koyup  üzerine cam veya metal bir kase  oturtup  pişirme) eritiyoruz.
  2. Eriyen çikolatadan göz kararı olarak 3-4 yemek kaşı küçük bir kaseye ayrılır.
  3. Kalan çikolata sürekli karıştırılarak 28-29 dereceye gelene kadar soğutulur. (Eğer dereceniz yoksa yaklaşık 8-10 dakikada çikolata bu sıcaklığa düşmektedir.)
  4. Çikolata istenilen dereceğe geldikten sonra küçük kaseye ayırdığımız çikolata ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra çikolatamızı tartımızın üzerine döküyoruz ve tüm tartın yüzeyini kaplayacak şekilde çikolatamızı yayıyoruz.(Çikolatayı yayarken oluşan şekilleri çok önemsemiyoruz )



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder