3 Şub 2014

Çikolatalı Tart

Tatlı  değince çok fazla düşünmeden benim aklıma tart gelir. Blogumda da en fazla tarifini verdiğim tatlı tart oldu bugüne kadar. Yapması kolay yemesi dahada kolay olan bu tatlıyı yüzlerce farklı şekilde  uygulayabilirsiniz. Bugünkü tarifte kakaolu bir tart  tabanı ve bitter  çikolatalı bir ganaj yaptım. İnsanın  tatlı  ihtiyacı  tam anlamıyla  tatmin eden bir tarif oldu.




Kötü  bir  tatlı  yediğiniz  zaman sanki  tatlı  ihtiyacınız  tam  anlamı  ile  karşılanmıyor  gibi  gelebilir  ama bu tartta  ince  bir  dilim  yediğinizde  içiniz  bayılmadan  tatlı  ihtiyacınızı  çok  yumuşak  bir  şekilde karşılayabilirsiniz. Çikolata  ganajın  içinde  sadece  bitter  çikolata  ve krema  dışında  hiç  bir şey yok. Bitter çikolatanın  gerçek  tadını  damağınızda  çok  güzel  bir  şekilde  hissedebilmektesiniz. 2 saatlik  beklemenin  ardından  ganaj tam anlamıyla vazgeçilmez bir tada sahip  oluyor ve bu ganajı tart dışında  farklı  yerlerde çok  rahatlıkla  kullanabilirsiniz.

Malzemeler :

     Çikolata ganaj için



  • 300 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı krema 
     Tart tabanı için
  • 100  gram  tereyağı (oda  sıcaklığında)
  • 50  gram  pudra  şekeri (1/3 su bardağı )
  • 60+180  gram  un (1 su bardağı+ 3/4 su bardağı)
  • 25 gram kakao (1/4 su bardağı)
  • 1 yumurta
Yapılışı :

   Tart  hamuru :
  1. Öncelikle  fırınımızı  160  derecede  çalıştırıyoruz.
  2. Tereyağımızı  mutfak  robotunda  1  dakika  karıştırıyoruz.(kremamsı  kıvam  için)
  3. Üzerine  pudra  şekerimizi  ve  yumurtamızı  ekleyip  2  dakika  daha  robotumuzu  çalıştırıyoruz.
  4. Unumuzun  60  gramını  ekleyip  robotumuzu  1 dakika  daha  çalıştırıp  kalan  180  gramlık  unu  ekleyip  2-3  dakika  robotu  çalıştırıp  hamurumuzu  hazır  hale  getiriyoruz. 
  5. Hamurumuzu 30 santimlik tart kalıbımıza açıp   20-25  dakika  altın sarısı  olana  kadar  pişiriyoruz.
  6. Pişen  hamuru  fırından  alıp  15  dakika  soğutuyoruz.  Güzelce  paketleyip  buzdolabında  1  hafta  bozulmadan  saklayabilirsiniz.
    Çikolata ganaj :
  1. Çikolatalarımızı isterseniz çok ince doğrayın , isterseniz kum gibi olana kadar mutfak robotundan geçirin , isterseniz de rendeleyin.
  2. Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip çikolatanın üzerine döküp çikolata tamamen eriyene kadar karıştırıp tartımızın içine  döküp buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder