22 Eyl 2011

FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK TARİFİ



Yağın içinde kızarmış kıtır tavuk çok agırdır fazla yağçeker bu tavuk tavada kızarmış gıbı kıtır ama çok hafif , tadı aynı ama çok hafif , mutfağıda kirletmeden yapımında çok keyifli .


Malzemeler :

  • 1 adet tavuğu tüm parçaları (but , kanat , gögüs)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet kuru defne yaprağı
  • 2 dilim limon
  • 4 çay kaşığı tuz
Yapılışı :

  1. TAVUK PARÇALARINI BİR KABA KOYARIZ KABIN ICINE TOZ BİBERİ , KİMYONU ,   DEFNE YAPRAKLARINI DILIM LIMONLARI VE BIR ÇAY BARDAGI AYÇİÇEK YAGINI KOYUP IYICE  KARISTIRIP 1 SAAT MARİNASYON ICIN BIRAKIRIZ.
  2. BİR SAAT SONRA DEFNE YAPRAKLARI VE LİMONU KALDIRIRIZ , FIRIN TEPSISINE YAGLI KAGIDIMIZI ACARIZ , TAVUKLARI ARALARINDA BOSLUK BIRAKARAK DIZERIZ , UZERINE BIR SOGANI KALAN SOSA BATIRARAK DILIM DILIM (KALIN DILIMLAR) KOYARIZ , 180 DERECEDE 1 SAAT PİŞİRİRİZ DAHA SONRA DURUMUNA BAKIP TERS CEVIREBILIRIZ TAVUKLARI , COK IYI SEKILDE KIZARINCA SERVİS EDERİZ.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum: